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Mellon Independence Center
701 Market Street, Suite 2200
Philadelphia PA 19106
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DATE 5/14/98

Mrc. John E. Beekman, Esq.
Springhouse Place

2167 Pikeland Recad
Malvern, Pa. 19355

Dear Mr., Beekman:
A ]
IN RE: PA Tax Collectors
Application of IRC 62(a) (2) (C)

As you know from our prior conversations, I requested legal advice from
District Counsel regarding the application of IRC 62(a) (2) (C)as changed by
Section 975 of the Taxpayer Relief Act of 1937 to the PA Tax Collectors.
Specifically, your question regarding the meaning of “paid in whole or in part
on a Iee basis” as stated in Section 62(a) (2) (C) was addressed. Although I
cannot forward a copy of District Counsel’s response to you, I will summarize
their response herein.

Your primary concexn related to the definition of “fee” and whether the
Internal Revenue Service would maintain the same definition of “fee” as used
in Rev. Rul. 74-608, 1974-2 C.B., 276, District Counsel has ¢oncluded that the
term “fee” used in section 62(a)(2)(C) is not the same as the definition used
in Rev. Rul. 74-608, but rather has a more generic meaning. Further, it was
concluded that the Pennsylvania local tax collectors, who are treated as
employees of the local government, are allowed to deduct their business
expenses from gross income under section 62(a) (2) {C) rathar than as an
itemlzed deduction subject to a 2 percent floor. The legislative history of
section 62(a) (2) (C) suggests that Congress was attempting to remedy the
perceived injustice to local public officials, such as tax collectors, who
incurred business expenses and could not deduct.them cther than as
miscellaneous itemized deductions.

.Accordingly. it is concluded that section 62(a) (2) (C) allows local public

officials, such as the Pennsylvania tax collectors to deduct their

unreimbursed business expenses from gross income in atrivinq at adjusted gross
income.

I1f you have any questions, please call me at the phone number shown at the top
of this letter.

Thank you for your consideration,
Sincerely yours,

Fruclfy (5]

gn¥te, Jr,
Assoclate Chief
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